Parttime leerkrachtfunctie

Dé buurtschool van de Oosterparkbuurt in Amsterdam, is voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een teamspeler die het onderwijs aan onze leerlingen wil vormgeven. Het betreft een parttime leerkrachtfunctie van 0,4-0,6 fte.

Onze school

De Barbaraschool is dé buurtschool in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. Dit kenmerkt zich door de diverse samenstelling van de leerlingen en de prettige en veilige leer- en werkomgeving. Ouders, kinderen en leerkrachten zijn betrokken bij de school en vormen samen het kloppende hart van de school. De Barbaraschool telt momenteel 114 leerlingen, verdeelt in 5 klassen. Wij willen de komende jaren groeien naar 180-200 leerlingen. De school werkt bewust met combinatiegroepen.
De Barbaraschool is de samenleving in het klein. We werken actief en bewust met het programma Vreedzame School.

Wat bieden wij jou!

 • De leukste school in de Oosterparkbuurt;
 • Een betrokken team;
 • Ruimte om je eigen kwaliteiten in te zetten en te ontwikkelen;
 • Begeleiding bij het inwerken;
 • Inschaling conform de cao;
 • Indien van toepassing een aanvullende reiskostenvergoeding van de gemeente Amsterdam.

Wat vinden wij belangrijk?
Wij zoeken een collega die wil werken in een combinatiegroep in de midden- of bovenbouw (de bezetting is o.a. afhankelijk van jouw kwaliteit!). Je bent gewend om in een combinatiegroep te werken en je ziet daar ook de kansen van in. Daarnaast:

 • beschik je over een analytisch vermogen en kun je dit inzetten bij het handelings- en opbrengstgericht werken;
 • zie je de kracht van een gemengde schoolpopulatie en zet je je actief in om hier een positieve bijdrage aan te leveren;
 • heb je het klassenmanagement op orde en werk je met het EDI model bij de instructie;
 • ben je een pionier, en wil je samen met het team, ouders en leerlingen de school verder opbouwen;
 • kijk je op gezette tijden in de spiegel om het eigen handelen daar waar nodig is aan te passen.

Durf jij de uitdaging aan? Reageer dan voor 20 mei 2019 door een email te sturen met je motivatie en CV naar directie@barbaraschool.nl.

Basisschool de Henricus is op zoek naar twee collega’s die het verschil kunnen maken

Per 1 augustus aanstaande zijn er twee fulltime vacatures vacant. Een voor groep 1&2 en een voor groep 3, 4 of 5. Je hebt dus nog een keus! We zijn op zoek naar een collega die affiniteit heeft met de doelgroep, flexibel is en van aanpakken weet.

Ben jij die collega die toe is aan een nieuwe uitdaging? Dan is de Henricus bij uitstek ‘a great place to work’ om je verder als professional te ontwikkelen. De Henricus is recentelijk gestart met het hanteren van het Unit Onderwijs, dit zal jouw grootste uitdaging zijn om dit samen met het team verder vorm te geven. 

Wie zijn wij
De Henricus is gevestigd in de wijk Nieuw-West in Amsterdam. Dit stadsdeel bestaat uit twee stadsdelen, namelijk West en Nieuw-West, die grotendeels overeenkomen met respectievelijk het vooroorlogse (voor 1940) en naoorlogse (na 1950) deel. De Henricus bevindt zich in stadsdeel Nieuw West. De school staat in een groene, ruim opgezette wijk en telt zo'n 235 leerlingen van verschillende komaf, kortom een gemengde school met volop mogelijkheden voor iedereen.

Wat bieden wij
Het schoolgebouw is recentelijk gerenoveerd en is ingericht op Unit Onderwijs. Elke unit bestaat uit twee leerjaren bij elkaar. In elke unit werken twee leerkrachten en één onderwijsassistente. Er zijn door de gehele school werkplekken ingericht, waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Er werken op onze school ongeveer 20 mensen. Naast de groepsleerkrachten en de directeur werken er ook drie vakleerkrachten (gymnastiek, muziek en beeldende vorming), vier onderwijsassistenten, een management ondersteuner en een conciërge. Ook zijn er twee interne begeleiders die de zorg rond leerlingen coördineren.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de directie van De Henricus via e-mailadres: directie@sthenricus.nl of 020-6133854. Wens je direct te solliciteren, dan graag je motivatiebrief en cv richten aan directie@sthenricus.nl. Vermeld hierbij duidelijk naar welke functie je voorkeur uitgaat! Sluitingsdatum is vrijdag 17 mei 2019.

Basisschool ‘t Koggeschip zoekt collega’s!

Basisschool ‘t Koggeschip is een van de grootste (en leukste!) scholen van Amsterdam. Met ingang van het nieuwe schooljaar zoeken wij collega’s voor verschillende groepen. Er is plek in de kleuterbouw, in de middenbouw en in de bovenbouw. Op ’t Koggeschip kun je zowel full time als parttime werken.

Wat vinden wij belangrijk
’t Koggeschip is op zoek naar collega’s die goed les kunnen geven aan onze leerlingen. We zoeken collega’s die oog hebben voor de individuele kinderen en ook het groepsbelang in de gaten houden. Je staat stevig in je schoenen en je gaat uitdaging niet uit de weg. Je vindt het belangrijk dat je de leerlingen volgt met het leerlingvolgsysteem ParnasSys. Je ziet het belang in van opbrengstgericht werken en kunt daarnaar handelen. Ook vinden we het belangrijk dat je kunt functioneren als teamlid in een grote organisatie.

Wie zijn wij
‘t Koggeschip is een grote, leuke, bruisende school. We zijn gehuisvest in gebouw ’t Koggeschip waarin ook een voorschool en een BSO te vinden zijn.  Voor de deur van de school is een groot plein waar we samen met de buurt gebruik van maken.
De school telt 550 leerlingen, verdeeld over 22 groepen. Op ‘t Koggeschip werken leerkrachten, assistenten, onderwijs ondersteuners, een concierge, een administratief medewerker en een managementteam bestaande uit drie intern begeleiders, een adjunct directeur en een directeur. Er is op ’t Koggeschip een goede zorg structuur. Naast de scholingsmogelijkheden op veel verschillende gebieden, zijn er ook veel na schoolse activiteiten voor de kinderen. 

Wat bieden wij
’t Koggeschip is een school die er letterlijk staat. Het gebouw is groot en biedt veel mogelijkheden, zo hebben we een gymzaal met olympische afmetingen en een toneelzaal. Het team werkt hard en doelgericht aan de schoolontwikkeling. Zo zijn we ook het komende jaar weer bezig met het ontwikkelen van een professionele schoolcultuur (onder leiding van professionals). Doordat we onderwijs geven in 22 groepen is er altijd een paralelgroep waarmee je samenwerkt.’t Koggeschip maakt onderdeel uit van Stichting KBA Nw West. De stichting verzorgt onderwijs op 7 scholen in heel Amsterdam. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn de kernwaarden van de stichting!
 
Solliciteren
Wil je werken op ’t Koggeschip dan gaan we graag met je in gesprek. We willen graag in gesprek met mensen die beschikken over een les bevoegdheid. Studeer je op korte termijn af of ben je gestart (of ga je na de zomer starten) met een zij instroom opleiding dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur je brief met cv naar jacquelinewetter@tkoggeschip.nl. Vragen kun je stellen via de mail, ook in de mei vakantie worden ze beantwoord!

Fulltime leerkracht groep 8 Oecumenische basisschool Elout (0,8 FTE)

Oecumenische basisschool Elout in Amsterdam (onderdeel van Stichting KBA Nw West) zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar een leerkracht voor groep 8 (32 uur per week, 4 dagen per week). De vacature is in principe tot de zomervakantie (1 augustus 2019 tot 1 augustus 2020) maar wel met uitzicht op verlenging.

Over de school
Je komt te werken op een gezellige buurtschool in Amsterdam Oud-Zuid, waar het ”kind” centraal staat. Wij zijn een echte Amsterdamse school en vinden het belangrijk om elkaar goed te kennen en samen te werken met collega’s en ouders en leerlingen. De Elout is een school met een gemengde leerling populatie. De leerlingen hebben verschillende culturele - en sociale achtergronden. Het onderwijs op De Elout wordt gekenmerkt door maatwerk, structuur en individuele aandacht. Met onze werkwijze bieden wij onderwijs op maat en geven wij álle kinderen een goede basis niet alleen voor hun vervolgstudie, maar ook voor hun totale verdere ontwikkeling. Dit realiseren we in een warm, betrokken en veilig pedagogisch klimaat. Wij werken hard, maar willen ook plezier beleven op het werk. De kinderen doen bij ons kennis en vaardigheden op, die ervoor zorgen dat zij een prettige plek in onze samenleving verwerven en een actieve positieve bijdrage aan deze samenleving kunnen gaan leveren.

Over het onderwijs
Op de Elout werken we vanuit leer- en gedragsdoelen, waarbij we uitgaan van de onderwijsbehoeften van de leerlingen en waarbij het basisaanbod uitgangspunt is. De instructies en lesstof worden afgestemd op deze onderwijsbehoeften. Daarnaast:

 • is er ruimte voor expressie en beweging;
 • zijn er meerdere vakspecialisten, waaronder een intern begeleider, gedragsspecialist en ondersteuners;
 • werken we met Snappet vanaf groep 5.

Wat kunnen wij jou bieden?

 • een functie op de leukste Amsterdamse school Oud-Zuid!
 • focus op ontwikkeling (niet alleen bij leerlingen, maar ook bij leerkrachten);
 • een plezierige sfeer;
 • een dynamische groep 8 met 26 leerlingen;
 • expliciete directe instructie;
 • begeleiding bij het inwerken;
 • indien van toepassing recht op aanvullende reiskostenvergoeding van de gemeente Amsterdam.

Wat verwachten wij van jou?

 • affiniteit met een gemengde populatie;
 • een goede relatie met de ouders;
 • betrokkenheid en loyaliteit: je gaat er echt voor, niet alleen binnen de groep, maar ook samen met het team;
 • zelfstandigheid en initiatiefrijke houding;
 • flexibiliteit om op meerdere niveaus les te geven (aan de hand van het EDI);
 • professionaliteit en een positieve samenwerkingshouding;
 • last but not least: een goed gevoel voor humor.

Ben jij onze nieuwe collega?
Als deze vacature je aanspreekt, dan horen we graag van je! We zien je reactie graag zo snel mogelijk tegemoet via directie@bselout.nl. De sluitingsdatum van de vacature is 1 juni 2019. 

Fulltime groepsleerkracht voor groep 7

Brede School Fiep Westendorp (onderdeel van Stichting KBA Nw West) in Amsterdam zoekt per 1 augustus 2019 een nieuwe collega. Wij zijn op zoek naar een fulltime Groepsleerkracht voor groep 7. Het betreft een reguliere vacature i.v.m. de groei van de school, 5 dagen (wtf 1,0000). Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij in 2020-2021 met de groep mee gaat naar 8.
 
Wat vinden wij belangrijk?
Wij zoeken een collega die:

 • ervaring en/of affiniteit heeft met de bovenbouw;
 • enthousiast, dynamisch en stressbestendig is;
 • een positieve bijdrage kan leveren aan het onderwijs;
 • kan omgaan met verschillen tussen kinderen;
 • zeer goed kan samenwerken;
 • in staat is (groeps)onderwijs aan te passen aan individuele ontwikkelingsbehoeften van een kind;
 • het werken binnen een grootstedelijke context een uitdaging vindt.

Wie zijn wij?
De Fiep Westendorp is een brede school met ongeveer 380 leerlingen. We hebben sinds 2012 een nieuw school gebouw betrokken in het hart van de Delflandpleinbuurt in Amsterdam. In het schoolgebouw zitten ook andere organisaties die samenwerken met onze school en voor, na en tijdens schooluren aanbod hebben voor de kinderen.  

We gaan uit van de mogelijkheden van een kind. Het Expliciete Directe Instructiemodel (EDI) staat centraal en is er sprake van een stevige en zorgvuldige zorgcultuur. Naast de cognitieve talenten besteden we ook veel aandacht aan de creatieve en sociaal emotionele talenten van onze leerlingen. Onze school vormt een stimulerende leeromgeving waarin kinderen zich in een prettige, respectvolle sfeer kunnen ontplooien. Een school met een gemengde populatie ligt ons aan het hart. We gaan gelijkwaardig om met verschillen en ongelijkheden en leggen de nadruk op wat ons bindt. Vandaar dat we bruggen slaan tussen religieuze, sociale, culturele en politieke tradities en praktijken.

De Fiep, daar voel je je thuis!
Wij zijn een Vreedzame school. We horen bij elkaar, iedereen heeft een stem en we leren van elkaars verschillen. De kinderen moeten zich veilig voelen en worden gezien, er moet voldoende rust zijn en leerlingen moeten elkaar en de docenten kunnen vertrouwen. We willen onze kinderen voldoende toerusten voor hun toekomst, dat zij het gevoel hebben dat ze er toe doen. We vormen de kinderen tot zelfstandige en moreel verantwoordelijke personen. “De Fiep, daar voel je je thuis!” 
We zijn een Vreedzame school en hanteren de principes van “EDI ”.
 
Wat kunnen we jou bieden?
De brede School Fiep Westendorp is een school met ruim 25 trouwe medewerkers. Het team werkt hard aan de onderwijskwaliteit met veel passie, betrokkenheid en enthousiasme. Humor en teambinding zijn belangrijk op de Fiep. Alle leerjaren zijn dubbel aanwezig. Nieuwe teamleden worden steevast gecoacht en volgens plan ingewerkt. De Fiep is ook een school waar gevierd wordt. Brede School Fiep Westendorp maakt onderdeel uit van Stichting KBA Nw West, die op haar 7 basisscholen in Amsterdam Nieuw West, West, Zuid en Oost onderwijs verzorgt. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn essentieel en daarom ook de kernwaarden van de stichting.
 
De visie van Stichting KBA Nw West luidt:
Wij zijn een Amsterdamse leer- en leefgemeenschap waarin de ontwikkeling van onze Amsterdamse kinderen centraal staat. Een gemeenschap waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt: de kinderen, de ouders én de medewerkers. Iedere school heeft ruimte om zich vanuit eigenheid, zingeving en creativiteit te verbinden met de buurt en zo invulling te geven aan uitstekend onderwijs.

 
Hoe kun je solliciteren?
Als deze vacature je aanspreekt en je jezelf hierin herkent, horen wij graag van je! Wij gaan ervan uit dat je als kandidaat beschikt over bij de functie passende kwaliteiten en onderwijsbevoegd bent.
 
Het betreft een functie per 1 augustus 2019. De functie wordt gewaardeerd conform de cao voor het primair onderwijs.
 

Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van Jan van Aert (directeur) We zien je reactie graag zo snel mogelijk. De sluitingsdatum van de vacature is 20 mei 2019. Indien je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Jan van Aert via het telefoonnummer 06-55145902. Ook in de meivakantie kun je vragen per email stellen via  jvaert@bsfiepwestendorp.nl . Je krijgt dan telefonisch of per email een snelle reactie terug.

Fulltime leerkracht groep 8

Oecumenische basisschool De Ark in Amsterdam (onderdeel van Stichting KBA Nw West) zoekt met ingang van 8 april een leerkracht voor groep 8 (40 uur per week/fulltime). De vacature is in principe tot de zomervakantie (12 juli 2019) met uitzicht op verlenging hierna.

Over de school
De Ark is een oecumenische basisschool met een prettige en veilige werksfeer. Ouders, kinderen en leerkrachten zijn betrokken bij de school en vormen samen het kloppende hart van ons onderwijs. Onze school telt ongeveer 215 leerlingen, verdeeld over 10 groepen. De school heeft 18 personeelsleden. Wij zijn een basisschool voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar. We streven naar blije en zelfstandige leerlingen, die hun eigen keuzes kunnen maken binnen onze steeds veranderende maatschappij. Dit bereiken wij door een breed aanbod te geven waarin ruimte is voor het ontdekken van kwaliteiten van leerlingen en leerkrachten.

Over het onderwijs

 • Werken vanuit leer- en gedragsdoelen, waarbij we uitgaan van de onderwijsbehoeften van de leerlingen en waarbij het basisaanbod uitgangspunt is. Instructies en lesstof worden afgestemd op deze onderwijsbehoeften;
 • Ruimte voor expressie en beweging;
 • Meerdere vakspecialisten. Denk aan een: intern begeleider, gedragsspecialist, logopediste, kinder-oefentherapeut;
 • Werken met chromebooks vanaf groep 5;
 • Het nieuwe en natuurlijke schoolplein met een mooie plaats voor buitenlessen;
 • Aandacht voor culturele vorming. Alle groepen treden een aantal keer per jaar op tijdens het Ark-theater.

Wat kunnen wij jou bieden?

 • Focus op ontwikkeling (niet alleen bij leerlingen, maar ook bij leerkrachten);
 • Een plezierige sfeer; 
 • Gebruik van de Engelse lessen in de groepen;
 • Expliciete directe instructie;
 • Begeleiding bij het inwerken.

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je er echt voor gaat, niet alleen binnen de groep, maar ook samen met het team; 
 • Zelfstandigheid en initiatief; 
 • Flexibiliteit om op meerdere niveaus les te geven (gebruikmakend van het DIM);
 • Professionalieit en een positieve samenwerkingshouding;
 • Last but not least: een goed gevoel voor humor.

Ben jij onze nieuwe collega?
Als deze vacature je aanspreekt, dan horen we graag van je! We zien je reactie graag zo snel mogelijk tegemoet, maar uiterlijk op 29 maart.

Oecumenische basisschool De ArkZuid Hollandstraat 7
1082 EK Amsterdam
Tel: 020 642 6212
Josje van Dijk (directeur)
directie@de-ark.net
www.de-ark.net

Leerkracht / ondersteuner groep 6/7/8

Ga jij samen met ons het verschil maken?

De Barbaraschool is een basisschool van Stichting KBA-Nieuw West in Amsterdam. Ter ondersteuning van het onderwijs van de leerlingen in onze groep 6/7/8  zoeken wij een leerkracht/ondersteuner die zelfstandig een deel van de groep instructie kan geven. 

De werktijden zijn in overleg, bij voorkeur drie of vier ochtenden. Het betreft leerlingen van groep 6/7/8. Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met de directeur Annemieke Raad (directie@barbaraschool.nl)

Ben jij onze nieuwe collega?
Als deze vacature je aanspreekt, dan horen we graag van je! 

De Barbaraschool
Eikenplein 3
1092 CC Amsterdam
Tel: 020-6650790
Annemieke Raad (directeur)
directie@barbaraschool.nl
www.barbaraschool.nl

Vacature Leerkracht voor groep 6

Ga jij samen met ons het verschil maken?
Brede school de Springplank is een kleurrijke en gemengde buurtschool met een sportief profiel in Amsterdam West. De school heeft 225 leerlingen en 25 gedreven en enthousiaste collega’s. Brede School de Springplank (Stichting KBA Nw West) zoekt per direct een nieuwe collega, namelijk een Leerkracht voor groep 6, 3 of 4 dagen per week (0,6 of 0,8 FTE)
 
Wie zoeken wij?

 • een leekracht die pedagogisch en didactisch sterk is onderlegd en een zeer goed klassenmanagement heeft
 • ervaring heeft met het werken in een combinatiegroep
 • grote affiniteit heeft met bovenbouwleerlingen
 • een enthousiast teamlid wil zijn
 • proactief kan en wil samenwerken

Wie zijn wij?

Brede School de Springplank maakt deel uit van Stichting KBA Nw West, die op haar 7 basisscholen in Amsterdam Nieuw West, West, Zuid en Oost kwalitatief passend onderwijs verzorgt. Kwaliteit, betrokkenheid en ambities zijn onze kernwaarden: medewerkers streven ernaar het maximale uit de leerling te halen, teamleden zijn betrokken bij de leefomgeving en thuissituatie van leerlingen en beschouwen de betrokkenheid van ouders bij het leerproces van hun kind als essentieel. Belangrijke elementen van de visie van stichting KBA Nw West zijn:

 • We omarmen het geheel van levensbeschouwelijke, pedagogische, onderwijskundige en organisatorische kenmerken van de verschillende scholen.
 • Bijzonder goed onderwijs is onze ambitie.
 • We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen en stimuleren hen om hun eigen talent(en) te ontdekken en verder te ontwikkelen.
 • Onze leerlingen- en ouderpopulatie is zeer divers: we hechten waarde aan het respecteren van deze diversiteit en het leren van en met elkaar.
 • Op onze bassischolen staan normen en waarden als tolerantie en solidariteit centraal.

Waar staat de school voor?
Brede School de Springplank is een aantrekkelijke en mooie brede basisschool in Amsterdam West. De school is gelegen in een mooi, ruim en licht schoolgebouw binnen de ring en in een wijk met grote diversiteit. Brede School de Springplank is een Jump-in school met veel aandacht voor voeding en sport. Hiernaast kent de school een rijk aanbod aan naschoolse activiteiten. Ook is er een goede samenwerking met kindercampus Impuls. De school heeft een roerige periode achter de rug. Hierdoor loopt er momenteel een intensief traject op school om het opbrengstgericht en handelingsgericht werken en de instructievaardigheden te verbeteren. Het team is gemotiveerd gestart met de uitvoering van het bijbehorende plan van aanpak. In de onderbouw is implementatie van het werken met Kleuterplein zichtbaar. Het Expliciete Directe Instructiemodel (EDI-model) wordt in de hele school geïmplementeerd. Tevens hebben wij veel expertise in huis met betrekking tot taalonderwijs en NT2. Daarnaast wordt de zorgstructuur sterker neergezet.

Hoe kun je solliciteren?
Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van Ronald van Hilst (directie@kbsdespringplank.nl). We zien je reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 1 april 2019 tegemoet.