Vacature- en profielschets directeur De Henricus (0,8 FTE) per 1 juli 2019

De Henricus is een school in Amsterdam Nieuw West. De school heeft ruim 220 leerlingen en een team met 21 gedreven en enthousiaste collega’s.

Wegens het vertrek van de huidige directeur zoekt Stichting KBA Nw West, per 1 juli 2019, een directeur die:

 • een duidelijke visie op leiderschap heeft en hierdoor sturing geeft aan het team;
 • georganiseerd en gestructureerd te werk gaat;
 • vanuit de huidige basis werkt aan de verdere ontwikkeling van het unit onderwijs;
 • werkt aan de professionele doorontwikkeling van verschillende rollen, taken en verantwoordelijkheden.
 • Wat vinden wij belangrijk?Wat vinden wij belangrijk?Wat vinden wij belangrijk? Wat vinden wij belangrijk? Wat vinden wij belangrijk? Wat vinden wij belangrijk?

1. Op naar de toekomst
De nieuwe directeur start vanuit de basis die er is en werkt samen met het team om het onderwijs verder te ontwikkelen. In het afgelopen jaar is er een voorzichtige lijn uitgezet gericht op verbetering van de organisatie en professionaliteit. Als nieuwe directeur weet je deze basis te continueren en verder uit te bouwen. Daarnaast kun je volmondig ‘ja!’ tegen de school zeggen en heb je de intentie om voor langere tijd bij de school te blijven. Je bent hierin vastberaden, gemotiveerd en neemt het team mee.

2. Professionele groei
Er zit ruimte voor ontwikkeling in de school. Ook kunnen er slagen gemaakt worden in het versterken van een professionele cultuur, waarbij bijvoorbeeld feedback geven en elkaar aanspreken wordt gezien als een vanzelfsprekendheid. Als directeur maak je verbinding en weet je heldere kaders neer te zetten, waardoor er een duidelijke richting is voor het team.

3. Samen leren en reflecteren
De nieuwe directeur heeft aandacht voor het team. Zonder afbreuk te doen aan de relatie, ben je to-the-point en durf je je uit spreken. Je ziet niet alleen de persoon, maar juist ook de professional in de persoon. Dat betekent dat je in contact bent, interesse hebt en weet hoe het in de klas gaat. Je ziet leerkrachten aan het werk en gaat het ontwikkelingsgerichte gesprek aan. Je stimuleert het reflectief vermogen in het team. Hiermee lever je een actieve bijdrage aan het samen leren en onze professionalisering.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst. Als deze vacature je aanspreekt dan horen wij graag van je! We gaan ervan uit dat je als kandidaat beschikt over bij de functie passende kwaliteiten, een schoolleidersdiploma, onderwijsbevoegdheid en ervaring. Het betreft een functie per 1 juli 2019. De functie is gewaardeerd in schaal DA of DB conform de cao voor het primair onderwijs. In deze procedure zal gelijktijdig intern en extern worden geworven.Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van mevrouw Jorinde Crone – HR Adviseur Stichting KBA Nw West (jorindecrone@stkba.nl). We zien je reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 17 februari 2019 tegemoet. Sollicitatiegesprekken worden mogelijk al vóór de sluitingsdatum ingepland.

Leerkracht combinatiegroep 3/4

Ga jij samen met ons het verschil maken?

De Barbaraschool is een basisschool van Stichting KBA-Nieuw West in Amsterdam. Per 1 maart 2019 hebben wij een vacature voor een: Leerkracht combinatiegroep 3/4 (0,6 fte/schaal L10).

Ben jij de groepsleerkracht die:

 • pedagogisch en didactisch sterk is onderlegd en ervaring heeft met werken in een combinatiegroep
 • inzicht heeft in de leerlijnen van deze groepen
 • over analytisch vermogen beschikt en dit kan koppelen aan handelings- en opbrengstgericht werken,
 • op gezette tijden in de spiegel wil kijken om het eigen handelen daar waar nodig aan te passen,
 • een initiatiefrijk en enthousiast teamlid wil zijn,
 • een flexibele bijdrage wil leveren aan onze school,
 • proactief kan en wil samenwerken.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met de directeur Annemieke Raad via directie@barbaraschool.nl. Geïnteresseerd? Reageer snel! Stuur je brief en CV voor 13 februari 2019 naar directie@barbarschool.nl. De gesprekken zijn in week 9. Klik op de pdf voor de volledige vacaturetekst. 

Leerkracht groep 1-2 (5 dagen, 1.0fte)

Basisschool ’t Koggeschip is met ingang van 25-2-2019 op zoek naar een

Leerkracht groep 1-2 (5 dagen, 1.0fte)

(betreft ziektevervanging t/m 18-4-2019, mogelijkheid tot verlenging)

 ‘t Koggeschip is een school met 550 Amsterdamse kinderen uit alle windstreken. In ons onderwijs gaan we ervan uit dat kinderen zich in de eerste plaats veilig en thuis moeten voelen en daarnaast veel leren.

 Wij zoeken iemand die:

 •  In staat is om een positieve sfeer te creëren in de groep
 •  Kinderen uitdaagt en hoge verwachtingen van ze heeft
 •  Goed kan differentiëren
 •  Enthousiast en leergierig is
 •  Goed kan samenwerken

En bij voorkeur bekend is met:

 •  Ik & Ko (VVE programma)
 •  Kijk! registratie
 •  GIP model als klassenmanagement

 Wat bieden wij:

 •  Een enthousiast en gezellig team
 •  Een leuke baan in goed georganiseerde groepen
 •  Goede begeleiding van de ib’er en de directe collega’s

U kunt uw CV, voorzien van motivatiebrief, sturen of mailen naar: directie@tkoggeschip.nl
Wij ontvangen uw reactie graag zo spoedig mogelijk.

Basisschool ’t Koggeschip (t.a.v. directie)           
Abraham Kuyperplein 2
1067 DE Amsterdam
020-5061980

 

Vacature Leerkracht voor groep 6

Ga jij samen met ons het verschil maken?
Brede school de Springplank is een kleurrijke en gemengde buurtschool met een sportief profiel in Amsterdam West. De school heeft 225 leerlingen en 25 gedreven en enthousiaste collega’s. Brede School de Springplank (Stichting KBA Nw West) zoekt per direct een nieuwe collega, namelijk een Leerkracht voor groep 6, 3 of 4 dagen per week (0,6 of 0,8 FTE)
 
Wie zoeken wij?

 • een leekracht die pedagogisch en didactisch sterk is onderlegd en een zeer goed klassenmanagement heeft
 • ervaring heeft met het werken in een combinatiegroep
 • grote affiniteit heeft met bovenbouwleerlingen
 • een enthousiast teamlid wil zijn
 • proactief kan en wil samenwerken

Wie zijn wij?

Brede School de Springplank maakt deel uit van Stichting KBA Nw West, die op haar 7 basisscholen in Amsterdam Nieuw West, West, Zuid en Oost kwalitatief passend onderwijs verzorgt. Kwaliteit, betrokkenheid en ambities zijn onze kernwaarden: medewerkers streven ernaar het maximale uit de leerling te halen, teamleden zijn betrokken bij de leefomgeving en thuissituatie van leerlingen en beschouwen de betrokkenheid van ouders bij het leerproces van hun kind als essentieel. Belangrijke elementen van de visie van stichting KBA Nw West zijn:

 • We omarmen het geheel van levensbeschouwelijke, pedagogische, onderwijskundige en organisatorische kenmerken van de verschillende scholen.
 • Bijzonder goed onderwijs is onze ambitie.
 • We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen en stimuleren hen om hun eigen talent(en) te ontdekken en verder te ontwikkelen.
 • Onze leerlingen- en ouderpopulatie is zeer divers: we hechten waarde aan het respecteren van deze diversiteit en het leren van en met elkaar.
 • Op onze bassischolen staan normen en waarden als tolerantie en solidariteit centraal.

Waar staat de school voor?
Brede School de Springplank is een aantrekkelijke en mooie brede basisschool in Amsterdam West. De school is gelegen in een mooi, ruim en licht schoolgebouw binnen de ring en in een wijk met grote diversiteit. Brede School de Springplank is een Jump-in school met veel aandacht voor voeding en sport. Hiernaast kent de school een rijk aanbod aan naschoolse activiteiten. Ook is er een goede samenwerking met kindercampus Impuls. De school heeft een roerige periode achter de rug. Hierdoor loopt er momenteel een intensief traject op school om het opbrengstgericht en handelingsgericht werken en de instructievaardigheden te verbeteren. Het team is gemotiveerd gestart met de uitvoering van het bijbehorende plan van aanpak. In de onderbouw is implementatie van het werken met Kleuterplein zichtbaar. Het Expliciete Directe Instructiemodel (EDI-model) wordt in de hele school geïmplementeerd. Tevens hebben wij veel expertise in huis met betrekking tot taalonderwijs en NT2. Daarnaast wordt de zorgstructuur sterker neergezet.

Hoe kun je solliciteren?
Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van mevrouw Jorinde Crone – HR Adviseur Stichting KBA Nw West (po@stkba.nl). We zien je reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 20 januari 2019 tegemoet. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd zodra er geschikte kandidaten solliciteren. 

Vacature parttime Leerkracht groep 3

Ga jij samen met ons het verschil maken?
Brede school de Springplank is een kleurrijke en gemengde buurtschool met een sportief profiel in Amsterdam West. De school heeft 225 leerlingen en 25 gedreven en enthousiaste collega’s. 
Brede School de Springplank (Stichting KBA Nw West) zoekt per direct een nieuwe collega, namelijk een Leerkracht voor groep 3 ter vervanging van ziekte, 2 dagen per week (0,4 FTE).
 
Wie zoeken wij?
 • een leekracht die pedagogisch en didactisch sterk is onderlegd en een zeer goed klassenmanagement heeft
 • ervaring heeft met het werken in een combinatiegroep
 • grote affiniteit heeft met bovenbouwleerlingen
 • een enthousiast teamlid wil zijn
 • proactief is en wil samenwerken

Wie zijn wij?

Brede School de Springplank maakt deel uit van Stichting KBA Nw West, die op haar 7 basisscholen in Amsterdam Nieuw West, West, Zuid en Oost kwalitatief passend onderwijs verzorgt. Kwaliteit, betrokkenheid en ambities zijn onze kernwaarden: medewerkers streven ernaar het maximale uit de leerling te halen, teamleden zijn betrokken bij de leefomgeving en thuissituatie van leerlingen en beschouwen de betrokkenheid van ouders bij het leerproces van hun kind als essentieel. Belangrijke elementen van de visie van stichting KBA Nw West zijn:
 • We omarmen het geheel van levensbeschouwelijke, pedagogische, onderwijskundige en organisatorische kenmerken van de verschillende scholen.
 • Bijzonder goed onderwijs is onze ambitie.
 • We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen en stimuleren hen om hun eigen talent(en) te ontdekken en verder te ontwikkelen.
 • Onze leerlingen- en ouderpopulatie is zeer divers: we hechten waarde aan het respecteren van deze diversiteit en het leren van en met elkaar.
 • Op onze bassischolen staan normen en waarden als tolerantie en solidariteit centraal.
Waar staat de school voor?
Brede School de Springplank is een aantrekkelijke en mooie brede basisschool in Amsterdam West. De school is gelegen in een mooi, ruim en licht schoolgebouw binnen de ring en in een wijk met grote diversiteit. Brede School de Springplank is een Jump-in school met veel aandacht voor voeding en sport. Hiernaast kent de school een rijk aanbod aan naschoolse activiteiten. Ook is er een goede samenwerking met kindercampus Impuls. De school heeft een roerige periode achter de rug. Hierdoor loopt er momenteel een intensief traject op school om het opbrengstgericht en handelingsgericht werken en de instructievaardigheden te verbeteren. Het team is gemotiveerd gestart met de uitvoering van het bijbehorende plan van aanpak. In de onderbouw is implementatie van het werken met Kleuterplein zichtbaar. Het Expliciete Directe Instructiemodel (EDI-model) wordt in de hele school geïmplementeerd. Tevens hebben wij veel expertise in huis met betrekking tot taalonderwijs en NT2. Daarnaast wordt de zorgstructuur sterker neergezet.

Hoe kun je solliciteren?
Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van mevrouw Jorinde Crone – HR Adviseur Stichting KBA Nw West (po@stkba.nl). We zien je reactie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 20 januari 2019 tegemoet. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd zodra er geschikte kandidaten solliciteren. 

Vacature Brede school de Springplank

Ga jij samen met ons het verschil maken?

Brede School de Springlank van Stichting KBA Nw West in Amsterdam zoekt per direct een leerkracht voor groep 7-8 voor 3 dagen (wtf 6 of 4) in schaal LA of LB. Jouw brief en curriculum vitae kun je versturen ter attentie van mevrouw Jorinde Crone – HR Adviseur Stichting KBA Nw West. We zien je reactie graag zo snel mogelijk tegemoet. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd zodra er geschikte kandidaten solliciteren. 

Meer informatie over deze vacature lees je hier

Voel jij je aangetrokken tot de bovenbouw?

Dan is deze baan op de Elout echt wat voor jou: 

vacature groep 7 met wtf 1

De zevende groepers zijn volgend jaar bijna de oudsten op school. Ze zijn een voorbeeld voor de lagere groepen en gaan zich langzamerhand voorbereiden op de middelbare school. In groep 7 moeten de kinderen klaargestoomd worden voor de Centrale eindtoets.

Het is dus een jaar waarin veel nieuwe dingen worden geleerd. Je geeft begeleiding en biedt structuur, waar in groep 8 verder op gebouwd kan worden.   .......lees verder

 Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie op een goede school, met een kritisch, hecht en hardwerkend team dat het beste uit de kinderen wil halen. 

Procedure:

Neem direct of zo spoedig mogelijk contact op met de directeur van de school :

Mevrouw Hanife Sak ; tel: 020-4702717 of email: directie@bselout.nl

Op basisschool de Henricus staat de deur open ...

 

Basisschool de Henricus is op zoek naar een collega die het verschil kan maken!

Op basisschool de Henricus te Amsterdam Nieuw west is er ruimte ontstaan binnen de formatie, waardoor we op zoek zijn naar een leuke collega die het team komt versterken.
Het gaat om een full-time vacature voor groep 5 m.i.v. 7 januari 2019

We zij op zoek naar een collega die affiniteit heeft met de doelgroep, flexibel is en van aanpakken weet.
Ben jij die collega die toe is aan een nieuwe uitdaging? 
Dan is de Henricus bij uitstek ‘the place to be’ om je verder als professional te ontwikkelen.
De Henricus is recentelijk gestart met het hanteren van het Unit Onderwijs, dit zal jouw grootste uitdaging zijn om dit samen met het team verder vorm te geven. 

Lees meer over de vacature 

Bent u geïnteresseerd? schroom dan niet contact op te nemen 
met de directie van de Henricus:
dhr. Aziz El Amiri  tel.nr 020-6133854

Basisschool de Ark heeft een vacatureBasisschool de Ark heeft  een IB vacature

De Fiep is op zoek naar..

Overschiestraat 168, 1062 XK Amsterdam

t.: 0204080513; e.: info@bsfiepwestendorp; w.: www.bsfiepwestendorp.nl

 

Leerlingen en team van basisschool Fiep Westendorp zoeken

voor het schooljaar 2018-19 leerkrachten:

                                         

  • 7b een reguliere vacature met  wtf 1

lees verder en reageer zo spoedig mogelijk